Truck en Trailer Parking Assistant met onderbouw sensoren

Truck en Trailer Parking Assistant met onderbouw sensoren

€ 143,99

Beschikbaarheid: Op voorraad
Excl. BTW: € 119,00
+

TRUCK/TRAILER PARKING ASSISTANT

Veel vaardigheid en stalen zenuwen, daarover moet een chauffeur beschikken die met een vrachtwagen achteruitrijdt. De kans op ongelukken is groot omdat de chauffeur niet kan zien wat er achter de wagen gebeurt. Schades als gevolg van achteruitrijden blijft een onderschatte kostenpost. Een effectief systeem om schade te voorkomen is de Truck/Trailer Parking Assistant van TPA Nederland B.V. Dit systeem geeft de chauffeur nauwkeurige en betrouwbare informatie over de vrije ruimte achter het voertuig.

Met Truck/Trailer Parking Assistant voegt TPA Nederland B.V. extra veiligheid en comfort toe.

De werking


Truck/Trailer Parking Assistant (TPA) is
een onafhankelijk LED-hulp achteruit-rijdsysteem dat specifiek is ontworpen voor de Truck- en Trailerbranche.

D.m.v. ultrasoon geluid tasten vier sensorunits de ruimte tot drie meter achter het voertuig af. Deze ruimte is verdeeld in vier zones, elk met een eigen visuele signalering. Bij de Truck/Trailer worden aan de achterzijde in de stootbalk 4 achteruitrijdsensoren geplaatst. Als plaatsing in de stootbalk niet mogelijk is, wordt er met ondersensoren gewerkt. De aanwezige breedtelampen worden vervangen voor een LED versie. Deze LED breedte-lampen werken onafhankelijk van het TPA systeem. Bij inschakeling van de verlichting dienen zij als normale breedtelampen met witte verlichting voorwaarts en met rode verlichting achterwaarts schijnend. In het witte deel van de LED lamp zijn 4 heldere LED’s gemonteerd.

Wanneer de Truck/Trailer in zijn achter- uit wordt geschakeld, zal de TPA d.m.v. de achteruitrijdverlichting van voeding worden voorzien en zullen de amber LED’s ter controle een tweetal keer knipperen. Zodra er bij het achteruit-rijden een obstakel binnen de 2,95 meter zone valt, zullen de amber LED’s in beide markeringslichten langzaam gaan knipperen.

De breedtelampen zijn via de achteruitkijkspiegels duidelijk zichtbaar voorde chauffeur. Hoe dichter het object wordt genaderd, hoe sneller de amberLED’s zullen gaan knipperen. Op een afstand van 0,45 meter zullen de LED’s permanent oplichten. Dit is het moment voor de chauffeur om te stoppen.

Voordelen Truck/Trailer Parking Assistant
Meer veiligheid voor personen en objecten achter het voertuig
Minder schade en daardoor minder stilstand
Meer zekerheid en comfort voor de chauffeur
Werkt ook bij slechte weerscondities en duisternis
De chauffeur wordt gedwongen om zijn spiegels te gebruiken (breder zichtsveld)
Professionele, betrouwbare techniek

De Truck/Trailer Parking Assistant hoeft in tegenstelling tot elk ander achteruitrijdsysteem niet te worden gemonteerd of aangesloten in de cabine. De Truck/Trailer Parking Assistant functioneert compleet zelfstandig en wordt aan de achterkant van de trailer/truck gemonteerd. De voeding van de controle-unit wordt aangesloten op de achteruitrijdverlichting. Hierdoor werkt het systeem alleen bij inschakeling van de achteruitrijdversnelling. Door deze ‘Stand Alone’ eigenschappen is het systeem ook bij uitstek geschikt voor de grote(re) Fleet Owners die gebruik maken van het zgn. ‘drop-off-pick-up’ concept. Het doet er immers niet toe welk voertuig er voor de trailer staat. De werking van de Truck/Trailer Parking Assistant is gegarandeerd.

Voor gebruik van Truck/Trailer zonder laadklep

A - amber licht knippert langzaam
 eerste detectie
100 - 295 cm
B - amber licht knippert snel
tweede detectie
045 - 100 cm
C - amber licht constant
laatste detectie
00 - 045 cm
T - detectiebereik

 00 - 295 cm

Voor gebruik van Truck/Trailer met laadklepA - amber licht knippert langzaam
eerste detectie
045 - 295 cm
B - amber licht knippert snel
tweede detectie
090 - 145 cm
C - amber licht constant
laatste detectie
045 - 290 cm
D - amber licht dode hoek
geen detectie
00 - 045 cm
T - detectiebereik

00 - 250 cm

Producten van TPA Nederland B.V. bieden de hoogste kwaliteit en zekerheid tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

De Truck/Trailer Parking Assistent is onder andere verkrijgbaar bij alle Daf Dealers in heel Europa.